november 2015
Vrijdagavond de 20e stond er in het clubhuis van de Jeu de Boules koffie en thee met lekkers klaar. Het was de start voor een feestelijke avond voor de vrijwilligers die zich hebben ingezet bij de de One & Only Estafette Marathon in september jongstleden. Na uitleg door enkele leden van De boel de boule werden de vrijwilligers in groepen verdeeld en werden diverse rondes jeu de boeles gespeeld.

‘De dertiende editie van de marathonloop was een groot succes, mede door de belangeloze inzet van vrijwilligers, waarvan de meeste al inzetbaar zijn vanaf de eerste editie’ aldus Danielle Hogenboom van One en Only. De marathon ‘Uit en Veurom Deur Ut Durrep’ trok ruim 500 hardlopers. Ze verschenen aan de start in verscheidene outfits die voldeden aan het thema: ‘Waar kommie vandaan’ en ‘Van wie bee jaai dur een’. De route liep door het oudere gedeelte van de Veen. Start en finish waren op het schoolplein bij De Kiem. ‘Behalve de deelnemers hebben ook bewoners en publiek geweldig bijgedragen aan deze geslaagde editie. Alvast voor de agenda: De veertiende One en Only zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2016’.

Niet alleen sportief gezien was de marathon een succes:  De One en Only streeft ernaar ieder jaar een aantal goede doelen uit Kaag en Braassem te steunen. De keuze viel dit jaar op Stichting Geef Gehandicapten Kans (STGGK) en Stichting Amandi Thuis, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg.

Uit handen van One en Only voorzitter Jan Bouwmeester ontvingen John van Berkel en Wil Hogetoorn namens STGGK, en Riet Hekkenberg en Ed van Oeffel namens Stichting Amandi Thuis een sponsorbedrag van € 1.000.=. ‘Een prachtig bedrag’ aldus de beide vrijwilligers stichtingen, die belangeloos hun waardevolle werk doen.

foto-website-cheque

 

 

 

 

Wil Hogetoorn, John van Berkel, Jan Bouwmeester,
Riet Hekkenberg-Koek, Ed van Oeffel